Aktivnosti

Pomurje

Sanjava dežela ob reki Muri na vzhodu Slovenije je dežela širokih polj in zaobljenih goric, štorkelj, klopotcev, plavajočih mlinov, zdravilnih voda, energijskih točk, slikovitih vinskih goric, samosvojih tradicij in narečij, predvsem pa gostoljubnosti ljudi, ki žive v najbolj kmetijski pokrajini Slovenije. Največ turistov v ta del Slovenije privabijo termalna zdravilišča – Zdravilišče Radenci z več kot 130-letno tradicijo in s slovito mineralno vodo, Terme 3000 v Moravskih Toplicah z mnogimi vodnimi atrakcijam, Terme Lendava v bližini Lendavskih goric in Terme Banovci s prvim evropskim nudističnim kampom ob termalni vodi. Kapelske gorice slovijo po vrhunskih vinih in pristni prleški kulinariki.

Mini golf Radenci

V objemu dreves v parku Radenci se nahaja mini golf ki na kvalitetni umetni travi z 18 igralnimi polji navduši mlade in mlade po srcu. Na igralnih poljih se nahajajo motivi Radenec tako skoti igro spoznajte zgodbe kot so Mačje mesto radenski vrelec in še kaj. Ob mini golfu tudi ponudba hrane in pijače.

Vinska fontana Kapela

Vinska fontana Kapela se nahaja v osrčju Radgonsko – Kapelskih goric na Kapelskem Vrhu tik ob cerkvi sv. Marije Magdalene. Vinska fontana ponuja degustacijo lokalnih vin in dobrot. Privoščite si kozarec žlahtne kapljice na Vinski fontani Kapela in uživajte v razgledu na Prlekijo ter okolico.

Konjeniški klub Zaton

Konjeniški klub Zaton Petanjci ohranja svojo tradicijo konjeništva že od leta 2002.Ukvarja se z jahalnim športom in rekreacijo tako za začetnike kot za tekmovalce.Nahaja se v lepo urejenem turistično–rekreativnem centru na Petanjcih v zanimivem naravnem okolju. Glavna znamenitost Zatona je da na vodni gladini uspevajo vse predstavnice vodnih leč v Sloveniji. Ni pomembno koliko ste stari kakšen značaj imate od kod prihajate in ali ste dober jahalec ali komaj začetnik kajti skozi jahanje boste postali mnogo več – prijatelj ki mu konj zaupa.

Živalski vrt Sikalu Zoo

Živalski vrt se nahaja na posestvu v kraju Boračeva v občini Radenci, nedaleč stran od zdravilišča. Obdan je s prelepim gozdom, ki se razprostira vse do reke Mure, drug konec pa obdajajo vinorodni griči. Posestvo stalno dopolnjujejo z novimi vrstami živali, urejanjem poti in okolice. V živalskem vrtu med drugim najdete mehiške papige, dvogrbe kamele in nosate medvedke. Razvedrilo za najmlajše in celotno družino.

Expano

Edinstveno doživetje Pomurja ponuja doživljajski park Expano ob Soboškem jezeru na obrobju Murske Sobote ki z inovativno tehnologijo predstavlja vse lepote in dobrote Pomurja. Prav od tod naziv Vrata v Pomurje saj odpira pogled v vse kotičke Pomurja. Doživite Pomurje skozi edinstveno razstavo ki turistično ponudbo naravo domačo obrt in kulturno dediščino prikaže s pomočjo inovativne tehnologije.

Vinarium Lendava

Kdaj ste lahko zrli na 4 države naenkrat ?
Razgledni stolp Vinarium Lendava, visok 53,5 m, vam ponuja prekrasen 360-stopinjski pogled na barvito pokrajino, ki sega od Lendavskih goric, kjer je stolp ponosno postavljen, pa vse tja do porečja Mure, in zajame prekrasen razgled na ravnice in gričevja Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije. Na najvišjo razgledno ploščad stolpa se lahko udobno povzpnete z dvigalom, ali pa se povzpnete po 240 stopnicah in doživite vzpon na najlepšo razgledno točko daleč naokoli na najbolj pristen način. Ko se naužijete prekrasnega razgleda, naredite čudovite fotografije in posnamete dih jemajoč »selfie« več kot 50 m nad zemljo, vabljeni v pritličje na domače kulinarične užitke ter pokušino vrhunskih lokalnih vin in sokov.

Doživljajski park Vulkanija

Pri Gradu na Goričkem je pred tremi milijoni let bruhal zadnji vulkan na območju današnje Slovenije. Ponovno smo ga prebudili v Doživljajskem parku Vulkanija, kjer ga ne boste samo spoznali, ampak tudi doživeli njegov izbruh. Ob tem boste spoznali še veliko zanimivosti o vulkanih in geoloških značilnostih našega planeta, še posebej Goričkega.

Podeželska čokoladnica Passero

Podeželska čokoladnica bogati domačijo Passero z zgodbo, zapisano v čokoladnih tablicah in pralinejih. Skrbno pridelane domače sestavine mešajo z domišljijo in strastjo v kakovostno čokolado. Iz včerajšnjih izkušenj in današnjega navdiha ustvarjajo nova doživetja.

Lokalne znamenitosti

Radenci:
Slatinski vrelci, reka Mura, park, kapelica sv. Ane v parku, Cerkev sv. Cirila in Metoda, trim steza v gozdu, naravni in mineralni vrelci
Paričjak:
Kapelica, turistična točka Pri preši, klet Kapela Kapelski Vrh: cerkev sv. Marije Magdalene
Janžev Vrh:
Kapelica na križišču, nasadi jabolk in vinogradi
Orehovci:
Kamnito stebrasto znamenje iz 17. stoletja
Boračeva:
Radenska (polnilnica), potok, kapelica v središču vasi, Zemljičev in Ožekov vrelec
Gornja Radgona:
Stari Špital, Grad, Aleja velikih, Spominski park »Nikoli več«, Lisjakova struga, cerkev sv. Petra, dvorec Šahenturm, reka Mura

Vino in kulinarika

Poiščite naše vinorodne zaklade, kjer lahko poskusite žlahtno kapljico in obiščite domačo kuhinjo s prekmursko – prleškimi specialitetami.

* Radgonska klet * Dvorec Stayer
* Hiša penin Frangež * Gostilna Rajh
* Gostilna Mencinger * Pivohram Golar
* Gostišče Marof * Pizzerija Casa del Nonno
* Vinotoč Belak * Gostilna Zorko
* Gostilna Adanič * Bistro Piccolo
* Gostišče Oaza * Gostišče Tonček
* Gourmet Kodila * Jeruzalem Taverna
* Vinska klet Jeruzalem Ormož * Pizzerija & pivovarna Kostanj

* In mnogi drugi.

In seveda raziskovanje ter odkrivanje čudovitih poti narave tudi onstran Mure…