Aktivnosti

Česa ne smete zamuditi…

Pomurje

Sanjava dežela ob reki Muri na vzhodu Slovenije je dežela širokih polj in zaobljenih goric, štorkelj, klopotcev, plavajočih mlinov, zdravilnih voda, energijskih točk, slikovitih vinskih goric, samosvojih tradicij in narečij, predvsem pa gostoljubnosti ljudi, ki žive v najbolj kmetijski pokrajini Slovenije. Največ turistov v ta del Slovenije privabijo termalna zdravilišča – Zdravilišče Radenci z več kot 130-letno tradicijo in s slovito mineralno vodo, Terme 3000 v Moravskih Toplicah z mnogimi vodnimi atrakcijam, Terme Lendava v bližini Lendavskih goric in Terme Banovci s prvim evropskim nudističnim kampom ob termalni vodi. Kapelske gorice slovijo po vrhunskih vinih in pristni prleški kulinariki.

VINARIUM LENDAVA

RAZGLEDOVANJE PO PREKMURJU SE PRIČNE V VINARIUMU LENDAVA

Kdaj ste lahko zrli na 4 države naenkrat ? 

Razgledni stolp Vinarium Lendava, visok 53,5 m, vam ponuja prekrasen 360-stopinjski pogled na barvito pokrajino, ki sega od Lendavskih goric, kjer je stolp ponosno postavljen, pa vse tja do porečja Mure, in zajame prekrasen razgled na ravnice in gričevja Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije. Na najvišjo razgledno ploščad stolpa se lahko udobno povzpnete z dvigalom, ali pa se povzpnete po 240 stopnicah in doživite vzpon na najlepšo razgledno točko daleč naokoli na najbolj pristen način. Ko se naužijete prekrasnega razgleda, naredite čudovite fotografije in posnamete dih jemajoč »selfie« več kot 50 m nad zemljo, vabljeni v pritličje na domače kulinarične užitke ter pokušino vrhunskih lokalnih vin in sokov.

Doživljajski park VULKANIJA

Pri Gradu na Goričkem je pred tremi milijoni let bruhal zadnji vulkan na območju današnje Slovenije. Ponovno smo ga prebudili v Doživljajskem parku Vulkanija, kjer ga ne boste samo spoznali, ampak tudi doživeli njegov izbruh. Ob tem boste spoznali še veliko zanimivosti o vulkanih in geoloških značilnostih našega planeta, še posebej Goričkega.

Živalski vrt Sikalu Zoo

Živalski vrt se nahaja na posestvu v kraju Boračeva v občini Radenci, nedaleč stran od zdravilišča. Obdan je s prelepim gozdom, ki se razprostira vse do reke Mure, drug konec pa obdajajo vinorodni griči. Posestvo stalno dopolnjujejo z novimi vrstami živali, urejanjem poti in okolice. V živalskem vrtu med drugim najdete mehiške papige, dvogrbe kamele in nosate medvedke. Razvedrilo za najmlajše in celotno družino.

Podeželska čokoladnica Passero

Podeželska čokoladnica bogati domačijo Passero z zgodbo, zapisano v čokoladnih tablicah in pralinejih. Skrbno pridelane domače sestavine mešajo z domišljijo in strastjo v kakovostno čokolado. Iz včerajšnjih izkušenj in današnjega navdiha ustvarjajo nova doživetja.

Radenci:

Slatinski vrelci, reka Mura, park, kapelica sv. Ane v parku, Cerkev sv. Cirila in Metoda, trim steza v gozdu, naravni in mineralni vrelci

Paričjak:

Kapelica, turistična točka Pri preši, klet Kapela Kapelski Vrh: cerkev sv. Marije Magdalene

Janžev Vrh:

Kapelica na križišču, nasadi jabolk in vinogradi

Orehovci:

Kamnito stebrasto znamenje iz 17. stoletja

Boračeva:

Radenska (polnilnica), potok, kapelica v središču vasi, Zemljičev in Ožekov vrelec

Gornja Radgona:

Stari Špital, Grad, Aleja velikih, Spominski park »Nikoli več«, Lisjakova struga, cerkev sv. Petra, dvorec Šahenturm, reka Mura

 

In seveda raziskovanje ter odkrivanje čudovitih poti narave tudi onstran Mure…